A kendermag kétségkívül már évtizedek óta az egyik legnagyszerűbb csalija a pontyhorgászatnak. Erről a legfantasztikusabb aprómagról tényleg elmondható, hogy kiállta az idők próbáját és szinte semmit sem veszített vonzó hatásából. Az alábbi írásban egy egyszerű útmutató segítségével még hatékonyabbá tehető a kender, magasan megnövelve a fogósságát.
A kendermag, hogy valójában minek is köszönheti a halhatatlan népszerűségét, tulajdonképpen mind a mai napig csak találgatások és feltételezések vannak. De az tény, hogy a kendermagot úgy képesek enni a halak, mint semmilyen más etetőanyagot, és egyszerűen imádnak hosszú ideig a magok között turkálni. Sőt! Az apró mérete miatt, nagyon sokáig ott tartózkodnak az etetésen, mivel minden szemet el akarnak fogyasztani. A kendermag egész évben hatásos, de különösen jól működik azokon a vizeken ahol a pontyok már nagy mennyiségű bojlival találkoztak az eltelt évek során. Tulajdonképpen a kender az egyik legtisztább, legteljesebb mag, amit ez idáig a horgászatra használhatunk.
Egyetlen más mag sem veszi fel a versenyt magas tápértékű mutatóival. A kender egy olyan fantasztikus, könnyen emészthető, 100% növényi fehérjeforrás, amely a természetben megtalálható esszenciális aminosavakat (EAAs) megfelelő arányban tartalmazza, így a halak táplálkozási spektrumára óriási hatást gyakorol. Jelentős mennyiségű létfontosságú enzimek és az esszenciális zsírsavak (EFA) is megtalálhatók benne. Rendkívül gazdag Omega-3 ban, valamint forrása az Omega-Gamma-Linolénsavnak (GLA). 47%-os fehérjetartalommal bír.
Frissen főzve az igazi
A kendermag fogóssága nagymértékben fokozható különböző ízesítésekkel, de a tapasztalatok alapján legjobban bevált a csípős-fűszeres adalékokkal való tuningolás. A békés halak, de különösen a pontyok és nagyobb testű keszegek egyszerűen megőrülnek, amikor találkoznak a csípős kenderrel.
Az alábbiakban, lépésről-lépésre mutatjuk be a szuper csípős kendermag elkészítését.
Tegye a nyers kendert egy vödörbe, vagy egy lezárható edénybe
Öntse fel hideg vízzel, hogy a kendert teljesen ellepje
Zárja le a fedelet, és hagyja, hogy a kender 24 órán keresztül hűvös, napfénytől mentes helyen ázzon
Zárja le a fedelet, és hagyja, hogy a kender 24 órán keresztül hűvös, napfénytől mentes helyen ázzon
Forralás után főzze 30 percig és miután lehűlt, öntse egy vödörbe az elkészített kendert
Adjon hozzá Hot Chorizo kivonatot
Hagyja, hogy a kender magába szívja a fűszeres kivonatot
Adja hozzá a Chilli powder-t
Hagyja néhány óráig a keveréket, majd zárja le
Néhány napon belül használja el, vagy fagyassza le
1kg kendermaghoz 30ml Hot Chorizo és 20g Chilli Powder szükséges!
Ha kedvet kaptál, próbáld ki!
forrás: Pontycentrum